Nu låter det som att barnhotell är ett hotell där man lämnar in sina barn för skoj och lek, och så är det verkligen inte. Det vi menar med barnhotell är hotell som är bra för barn att bo på. Det kan till exempel finnas lekrum med ett bollhav, en barnpool i spat eller spjälsängar i vissa hotellrum om ditt barn är så litet. Här kommer vi att tipsa som några hotell i Sverige som är väldigt barnvänliga. 

Den röda båten

Hotellet Den Röda Båten ligger i Stockholm och är en häftig upplevelse för både vuxna och barn. Det är inte lyxhotell men för barn kan det vara en riktigt häftig upplevelse att bo på en båt. Dock finns det ingen pool men det väger den häftiga stilen och lugna miljön upp för. Dessutom ligger det nära till både Söder och Gamla stan i Stockholm som barnen kommer att älska. 

Järvzoo Varghotell

Alla barn gillar ju TV-programmet Wild Kids – eller hur? Då ska du åka till Järvzoo Varghotell och få chansen att se vargar. Hotellet ligger nämligen i närheten där Wild Kids har spelats in. Detta kommer att vara en väldigt häftig upplevelse för barnen då ni bor i skogsmiljö, och har ni tur så får ni se vargar utanför fönstret. 

Botanika

I Uppsala finns det ett hotell som heter Botanika. Där kan hela familjen utmana varandra i shuffleboard eller dart. Det finns också mysiga miljöer både i och utanför hotellet där barnen kan uppleva saker som de kommer att minnas i resten av livet.