Bra tips när du ska ut och resa

Vi gillar ju hotell lite extra mycket här på Trollskogens Gästhus. Men för att komma till hotellen behöver du ju oftast resa. Ibland en kort sträcka, och ibland lite längre. En del säger att resan är målet, och så kan man förstås känna. Fast ibland känns resan mest som transport fram till ett härligt, lyxigt, avkopplande och mysigt boende.

Den känslan av transportsträcka vill vi råda lite bot på. Vi har samlat ihop lite tips för dig som inte tycker det är så roligt att resa, men som däremot gärna bor på hotell och därför behöver förflytta dig.

Det första, och kanske viktigaste, handlar om att göra resan och tiden precis när du har kommit fram lite lättare. Använd stödstrumpor klass 1 för att undvika att benen svullnar av för mycket stillasittande. Det här gäller främst vid flygresor, men även längre tåg-, buss- eller bilresor kan bli mer uthärdliga med lite stöd.

Ta med dig underhållning

För att göra resan till en lyxig flykt från vardagen är det viktigt att skilja ut den från vardagliga aktiviteter. Tänk på det när du planerar vilken typ av underhållning du ska ta med.

Köp några fullsmockade magasin om något ämne du gillar – matlagning, inredning eller skönhet, kanske – och ta med på resan. Eller ta med en korsordstidning och lösa korsord. Drömmer du om att läsa en bok gör du givetvis det.

Se en serie (givetvis med hörlurar, för då hör du bättre och dina medpassagerare slipper bli störda). Använd hörlurarna för att lyssna på en podd om något annat ämne än du brukar.

Det är DIN tid, och det är du som ska känna att den är en del av lyxen av att resa.

Med lite snacks går det mesta lättare

Snacks, eller mellis, är bra att packa ner. Det finns inget värre än att sitta och vara sugen på något man inte kan få tag i. Om du planerar lite i förväg kan du dessutom ta med dig något att småäta på som är riktigt härligt och oväntat.

Chokladpraliner av riktigt hög kvalitet är ett säkert kort som ger dig lyxkänsla direkt. Några älskar mörk choklad, och då kan du köpa en chokladkaka som är dyrare än den du skulle köpt vid andra tillfällen.

Vill du hellre satsa på fika ska du ta en sväng förbi ett bageri innan du åker och köpa med dig en bulle, tårtbit eller några kakor. Glöm inte något att äta med, om det skulle behövas.

Men mellis som förhöjer resan behöver inte alls vara onyttigt. Köp en ananas och skär i bitar och ta med, så har du ett härligt, gott och läskande fruktmellis. Andra frukter som du inte brukar äta fungerar lika bra, förstås.