Vi på Trollskogens Gästhus älskar ju resor och att bo på hotell, men det är inte alltid så lätt att komma ifrån vardagen för att resa. Då kan du istället försöka skapa en lyxig hotellkänsla hemma. Hämta inspiration från de flotta designhotellen, och låt ditt sovrum få en lite mer hotellaktig inredning.

Det går att skapa ett genomtänkt och lyxigt sovrum i hotellstil för en ganska moderat budget, men givetvis kan du också spendera nästan hur mycket pengar som helst på det.

Säng och sängkläder

Du har antagligen en säng som fungerar för dig dig redan, så behåll den. Har du inte en bekväm säng råder vi dig genast att köpa en ny, du tillbringar alldeles för mycket tid i sängen för att stå ut med en säng som är obekväm!

För att få till den där lyxiga känslan så behöver du en sänggavel som får sängen att verka lyxigare. Köp en färdig, eller stoppa en själv om du är lite händig. Den allra enklaste är en rundstav som är lika lång som sängen är bred som du sätter upp på väggen i lagom höjd, och sedan hänger ett snyggt tyg över.

Skaffa vita, lyxiga sängkläder i tjock bomull eller linne. Lägg en pläd eller ett extra täcke över fotändan på sängen, och sedan är det dags för kuddarna. Du behöver minst fyra fluffiga och stora kuddar, gärna fler. Placera dem vid huvudändan för att ge ett härligt överdådigt intryck.

Gardiner, mattor och tavlor

Tavlorna är kanske det lättaste. Plocka bort röriga familjebilder, som kanske är fina men som inte ger hotellkänsla. Beställ istället snygga planscher, kanske filmaffischer online och rama in. Gärna svartvita, eller i dämpade färger. Naturbilder, också i svartvitt är ett annat bra val.

Om du inte vill lägga in heltäckningsmatta så behöver du två ordentliga mattor att lägga bredvid sängen. De ska vara fluffiga, sådär så att du sjunker ner med fötterna i dem när du ska gå upp ur sängen på morgonen.

Just nu är det moderna med hellånga gardiner, precis som på hotell. Det gör att det finns massor med snygga gardiner att välja mellan. Men satsa verkligen på hellånga, från tak till golv. Gärna i flera lager, med en tjockare för mörkläggning och en tunnare för stämning.