I Stockholm hittar du det vackra och unika designhotellet Miss Clara by Nobis. Hotellet är omskrivet både i svensk och internationell press, och det är en stor favorit bland Stockholms influensers och kändiselit. Miss Clara är inhyst i ett hundra år gammalt hus, och den rika historien sitter i väggarna. Idag är hotellet inrett och designat i samarbete med arkitekten Gert Wingård, som tidigare har fått en rad olika utmärkelser och omnämnanden för sitt arbete. Inredningen är fokuserad kring hållbarhet både när det gäller materialval och andra lösningar, och byggnadens potential har tagits väl tillvara. Dess ursprungliga charm har bevarats på ett mycket smakfullt sätt, samtidigt som den har moderniserats för att kunna erbjuda dagens moderna människa alla de bekvämligheter som hon väntar sig av ett hotell i absoluta toppklass.

Vackra och rofyllda rum

Hotellets 92 rum är alla intimt och genomtänkt inredda. Rummen har ett mörkt och vackert trägolv som skapar en mjuk inramning till den övriga inredningen. Det mörka träet används också i andra inredningsdetaljer, till exempel i fönsterbrädorna. Många av rummen har separerade badrum och toaletter, och så långt det har varit möjligt har man använt sig av frostat glas för att leda in dagsljus i badrummen.

Mat i världsklass

Miss Clara är inte bara ett fantastiskt hotell som är väl värt ett besök. Här finns också mat i världsklass. Du kan välja att äta i restaurangen, på den mysiga och lummiga uteserveringen, eller på hotellets egen pizzeria som ligger alldeles bredvid. Vilket alternativ du än bestämmer dig för kommer du att få en matupplevelse som överträffar dina förväntningar. Dessutom serverar Miss Clara en fantastisk brunch som det pratas om både på stan och på sociala medier. Här hittar du allt från klassiska rätter som Eggs Benedict till mer innovativa inslag som koreansk kyckling och maffiga amerikanska milkshakes. Avslutar det hela gör du förslagsvis med fluffiga amerikanska pannkakor med blåbär.