Fira in det nya årtiondet på hotell

Nu börjar nedräkningen inför avslutet på 10-talet och början av 20-talet. Så vad passar bättre än ett riktigt hejdundrande avslut på året och årtiondet och välkomna det nya med pompa och ståt? Nej, vi tänkte väl det.

För oss som gillar hotell och att resa är nyår en perfekt högtid att fira på hotell. Det finns ofta bra erbjudande just över nyår, där både boende och nyårsmiddag ingår. Så packa ner finkläderna, de höga klackarna och fint äkta löshår och dra iväg.

Ytterligare fördelar med att fira nyår på hotell är att du inte behöver fixa kalaset själv och när du är nöjd med firandet står det en perfekt bäddad säng och väntar på dig. För att inte tala om att inleda det nya året med en härlig frukostbuffé som du inte behöver lyfta ett finger för att få till.

Men alla mina vänner, då?

Ta med dem! Det är säkert inte bara du bland dina vänner som skulle uppskatta en nyårsafton på hotell. Att fira tillsammans med dina vänner gör hotell-nyåret ännu härligare och mysigare.

En bra kompromiss för de som kanske inte vill eller har råd att bo på hotell är att välja ett hotell i samma stad där du bor. Då kan de som vill bo på hotell, och de som hellre bor hemma kan göra det. Fira gör ni tillsammans ändå.

Börja med att mingla tillsammans på hotellrummet, och njut av bekvämligheterna. Även den som inte bor på hotellet kanske vill fixa i ordning sig i hotellbadrummet. Drick ett glas bubbel och ät lite salta snacks tillsammans. När det är middagsdags går ni tillsammans till restaurangen och njuter av att sitta ner och få maten serverad, allihop, utan att någon av er behöver ansvara för den och vara värdinna.

Efter maten

Restaurangmiddagar på nyårsafton brukar sluta i god tid innan tolvslaget. Tiden mellan middagen och fyrverkerierna är ett perfekt tillfälle att gå till en bar och dricka en lyxig cocktail. Tänk på att kolla i förväg vad som är öppet, och om du behöver boka bord på stället som du tycker verkar bäst.

När det drar ihop sig till midnatt tar du på dig ytterkläderna och går ut för att njuta av fyrverkerierna som lyser upp himlen i regnbågens alla färger.

Och som sagt, när du är nöjd med nattens firande är det bara att gå tillbaka till hotellet och krypa ner i en härlig hotellsäng och somna. När du vaknar på morgonen fortsätter firandet med hotellfrukosten innan du checkar ut och tar dig an 2020 på allvar.