Förgyll påsken med en tripp till Visby

Påsken är traditionellt starten för turistsäsongen på Gotland. Det innebär att hela ön öppnar och välkomnar alla gäster. Caféer, restauranger, loppisar och affärer har öppet, och eftersom påsken infaller i mitten av april i år kanske du till och med kan fånga några solstrålar på en uteservering om vädret vill sig väl.

Ta dig gärna tid att besöka mer av ön än bara Visby när du väl är där. Gotland erbjuder väldigt varierad natur och stämningen i de olika delarna av ön skiljer sig lite åt. En promenad på de norra delarna, med Fårösund och Bungenäs erbjuder en helt annan upplevelse än stränderna vid Ljugarn på östra sidan.

Fantastiska hotell

Välj ett hotell i Visby för att vara nära det största utbudet av mat, dryck och nöjen. Gotland är tillräckligt litet för att du ändå ska kunna ta dig till andra delar av ön som dagsutflykter.

Kalk Hotel är ett boutique-hotell mitt i Visby. Här finner du 20 rum, alla unikt inredda med detaljer i kalksten från Burgsvik. Frukostbuffén erbjuder nybakat bröd och våfflor som du kan grädda själv, för att äta med salmbärssylt och grädde.

Hotell Slottsbacken ligger också det innanför ringmuren i Visby. Hotellet har 29 dubbelrum och en svit, alla med eget badrum och några med havsutsikt. Alla rummen är nybyggda och stilrent inredda, med gratis wifi och teve på rummet.

Hotell Lindgården är ett litet hotell och värdshus med endast 8 dubbelrum som alla renoverades 2016. Här bor du intimt men ändå avskilt i en liten park, med nära till allt. Alla rum har egen ingång, eget badrum och teve samt wifi.

Event och tillställningar under påsken

Påsk i Visby betyder påskmarsch! Varje år på skärtorsdagen samlas tusentals påskkärringar och går från Österport till Almedalen. Alla som är utklädda kan vinna priser, och alla utklädda barn får varsitt påskägg.

För den kulturintresserade är påsken också ett perfekt tillfälle att besöka Gotland och Visby, eftersom det då är påskfestival. Festivalens syfte är att sprida påskens budskap genom dansföreställningar, konstutställningar och konserter i kyrkor och offentliga lokaler. Bland annat är det en musik och dansföreställning i Domkyrkan på långfredagen. I Domkyrkan ställer också An Wolff ut skulpturer under festivalen.