Förläng semestern genom dagsutflykter under sensommaren

När semestern går mot sitt slut tycker många att det är sorgligt. Solen och värmen brukar ju hänga i genom sensommaren och en bit in på den tidiga hösten. Då passar det bra att återuppleva semesterkänslan genom att ge sig ut på dagsutflykter.

Välj några orter i närheten av där du bor. Det kanske låter ointressant, men lita på oss – det är sällan du ser din egen stad genom turistglasögonen. Du kommer få en helt ny upplevelse om du väljer att släppa dina föreställningar om hur det är och istället tillåta dig att se området med nya ögon.

Turista i din egen stad

Ta en dag när du låtsas att du är turist i din egen stad. Besök turistbyrån och hör vad de rekommenderar för upplevelser. Finns inte någon turistbyrå, kolla på internet. Sevärdheter kan till exempel vara en park, ett museum, en djurpark eller kanske en lekplats. Lägg upp en plan för dagen, och låt turistandet börja.

För att ta dig runt lätt och smidigt kan du välja en populär elsparkcykel. Svischa till det första turistmålet, och fördjupa dig i vad det har att erbjuda. När det är dags för lunch, välj en restaurang som du inte brukar gå på.

Eftermiddagen ägnar du åt fler sevärdheter. Vid fikadags besöker du ett café för kaffe och kaka.

Besök en närliggande ort

När du har övat dig på att turista i din egen stad kan du lätt överföra samma tankesätt till närliggande orter. Välj någon som ligger nära dig, men som du kanske inte har tänkt på ur turistsynvinkel tidigare.
Om du åker längre bort kan resan till orten bli en del av utflykten. En tågresa kanske inte tillhör vanligheterna i ditt liv, utan kan kännas som ett äventyr.

Kanske finns det extra stora lekplatser i någon av grannorterna? Eller om du inte har barn – kolla upp särskilt bra café och restauranger. Är du kulturintresserad kan du välja ort efter vad de har museum, eller kanske en konstutställning som verkar spännande?

Att strosa längs gatorna och bara uppleva atmosfären kan vara nog så spännande. Och när det är varmt – glöm inte att prova alla glasställen du hittar när du turistar!