Grand Hôtel: Ståtlig elegans sedan 1874

Visste du att det femstjärniga Grand Hôtel på Blasieholmen i centrala Stockholm grundades 1874? Med 300 rum, 24 lokaler för konferenser och evenemang, en ikonisk cocktailbar och tre restauranger har de tagit väl hand om sina nöjda gäster i närmare 150 år. Det finns så klart en spaavdelning också där man kan ta hand om kropp och själ.

Det var när Stockholm började uppmärksammas av övriga Europa i mitten av 1800-talet som behovet av ett ansenligt hotell uppstod. Fransmannen Jean-François Régis Cadier fick i uppdrag att hantera detta projekt och anställde arkitekten Axel Kumlien, som blev klar med sina första ritningar i februari 1872. Hotellet byggdes mellan 1872-1874 och gick igenom en signifikant uppgradering 2017-2018 med en omfattande renovering och ombyggnad av huvudbyggnadens fasad.

Restaurangköken på Stockholms främsta lyxhotell är givetvis utrustade med alla viktiga köksmaskiner och verktyg från ledande tillverkare. Här på Trollskogens Gästhus använder vi en riskokare från Emerio till vår kända risotto! Under mellandagsrean investerade vi i en ny SodaStream kolsyremaskin för att minska vårt koldioxidavtryck. Så när du ber oss om bubbelvatten får du vår hemmagjorda lingon- och citrondryck med bubblor eller vår uppskattade mint- och apelsindryck som är otroligt fräsch.

Vi har inte funnits sedan 1800-talet men vi tycker att det är så inspirerande att tänka på Stockholms historia. Grand Hôtel utgör en unik del av Blasieholmen som är känd världen över för dess fantastiska arkitektur. Våra ståtliga byggnader är som balsam för själen och det är precis vad hotellbranschen handlar om, att sprida glädje, avslappning och välmående.