Hotellkänsla på hemmaplan

Tycker du om att bo på hotell men har inte riktigt tid eller råd att göra det så ofta som du vill? Testa att fixa till hotellkänsla hemma! Det blir såklart inte samma sak, men som ett billigare och snabbare alternativ kan det stilla hotellsuget en liten aning.

Med lite planering och förberedelser går det faktiskt att skapa illusionen av en hotellövernattning. Börja med att fundera ut en lyxig meny till kvällens middag. Med en sous vide får du perfekt tillagade råvaror i klass med vilken restaurang som helst. Rätter som kan förberedas är bra, för då slipper du stå i köket under själva middagen, och kan istället fokusera på ditt sällskap.

Njut av rummet

För att få rätt känsla i sovrummet bäddar du rent. Enfärgade sängkläder är extra hotellkänsla, men det är inget måste. Mysig belysning är viktigt, så ställ in fler bordslampor och ljuslyktor om du inte redan har så det räcker. En fåtölj kan var skönt att krypa upp i, så låna en från vardagsrummet.

Lite extra lyxigt blir det om du också ser till att ställa i ordning badrummet. Nytvättade fluffiga badlakan, ansiktsmasker och lyxiga flaskor med tvål och schampo ger hotellkänsla med en liten insats.

Ät middag på restaurangen

Ta fram finporslinet och silverbesticken, och dina tunnaste och vackraste vinglas. Duka med bordsduk och linneservetter och tänd ett par levande ljus på bordet. Kanske har du också en liten vas på bordet med en blomma eller två i.

Ställ inte fram några kastruller, utan lägg upp maten på tallrikarna. Njut av maten och sällskapet, och låt för allt i världen disken stå till dagen efter!

Vakna till en lyxig frukostbuffé

Till morgonen efter behöver du en frukostbuffé. Köp hem några olika sorters ostar, skinka, en god marmelad. Se också till att ha ägg och bacon hemma, om du vill ha det till frukost.

Färskt bröd är ljuvligt. Har du inget bageri i närheten fungerar bake-off bröd bra, bara lägg in det i ugnen och känn hur den fantastiska doften av nybakat sprider sig. Något slags kaka att avsluta frukosten med är också lyxigt.

För att få rätt hotellkänsla på dryckerna behöver du kaffe och färskpressad juice. Kanske lägger du till en vitaminshot av något slag för att boosta immunförsvaret lite extra.