Inredningen har stor betydelse

Tänk dig att du ligger i en hotellsäng och att sängen är sådär skön som bara en hotellsäng kan vara. Du tittar dig runt omkring i rummet och märker att du inte trivs med inredningen. Den tilltalar inte dig och du börjar känna dig obekväm.

Det här scenariot skulle faktiskt kunna hända. Problemet är att du som hotellgäst inte kan välja hur du vill att ditt hotellrum ska vara inrett när du anländer. Men det många hotell då har gjort är att inreda rummen så att så många som möjligt ska trivas i det. Det är också därför många hotell har en ganska neutral inredning eller att inredningen går i samma stil som hela hotellet.

Upplev olika stilar

I Sverige finns det många hotell som har inrett på olika sätt. Somliga har valt att inreda med lite udda, häftiga eller snygga filmaffischer eller unika teman medan andra bara fokuserat på att göra det modernt, tryggt eller praktiskt. För att du ska veta vilket du tycker är bäst behöver du själv uppleva dessa stilar. Det finns några spahotell i Sverige som har sina speciella nischer på stilar – bland annat Falkenberg Strandbad, STEAM Hotel, Ystad Saltsjöbad, Yasuragi och liknande.

Om du inte ska eller vill till ett spahotell, men ändå vill ha ett hotell med en speciell typ av inredning att bo på, kan du kolla in Grand Hotel, Kosta Boda Art Hotel eller Dorsia Hotell. Alla dessa hotell har sin egen stil – vilken som du tycker är bäst kan bara du säga. Du kommer dock rätt långt genom att våga testa olika ställen.