Koppla av med minisemester vid havet

Finns det något mer rogivande än att blicka ut över havet som breder ut sig bort till horisonten? För många är det den ultimata avkopplingen att befinna sig vid havet, och om du inte har lyxen att bo vid vatten så kanske en minisemester är en idé. Det finns mängder med havsnära hotell runt hela Sveriges kust, så det är i princip bara att välja och vraka.

De allra flesta hotell har mängder av prisvärda erbjudanden som du kan ta del av. Kan du dessutom smita iväg några vardagar finns det ännu större möjligheter att komma undan med en billig peng för en härligt avkopplande vistelse. Sov några nätter i nybäddade sängar, ät långa bufféfrukostar och låt den salta havsluften fylla dina lungor. Dagarna ägnar du åt utflykter, och på kvällarna vankas det middagar med lokala råvaror och goda drycker, speciellt utvalda för att passa till menyn.

En del hotell som ligger havsnära drar nytta av det genom att även ha ett spa. Om du väljer ett spa-hotell har du dubbla möjligheter till avkoppling – både i spat och på stranden. Även om det inte är badväder så är en promenad längs stranden en härlig aktivitetet mellan behandlingarna på spat. Har du riktigt mycket tur så finns det spa-bad med havsutsikt så du kan kombinera varma bad och havsutsikt.

Stilla din längtan efter hav och horisont

Vi som inte har möjlighet att tillbringa längre stunder vid vattnet kan ändå låta havet få komma in i vår vardag. Det finns mängder med snygg modern och klassisk skärgårdskonst som du kan pryda dina väggar med. Trevliga bilder av vatten och hav kan ge lugn och skapa en trivsam atmosfär hemma.

Det marina inredningstemat är väldigt svenskt och det är lätt att hitta detaljer som passar det. Blått, vitt, randigt och ljusa träslag är typiskt för att ge en känsla av hav och skärgård. Skeppslampor är också fint och finns i flera varianter och de kan användas både ute och inne. Nordisk design i allmänhet passar in i den här inredningsstilen, så låt dina favoritmöbler vara med och ta plats.