Innan du åker utomlands till det resmål du bokat eller siktat in dig på är det viktigt att du kollar upp om det är nödvändigt att vaccinera sig eller ta någon sorts tabletter inför redan, för att slippa bli sjuk eller för att minska risken för smittor, virus osv. Detta är något som sällan krävs då man ska resa inom Europa. Därför är det vanligt att man glömmer att man faktiskt kan bli sjuk på semestern. 

Bli frisk så snabbt som möjligt

Dock kan det vara svårt att veta när man blev sjuk, och av vad. Detta gäller både för sjukdomar du drabbas av hemma och utomlands. Oavsett är det alltid fördelaktigt om man kan snabba på sjukdomen på något sätt, för att bli frisk så snart som möjligt! 

 

För att göra sjukdomsperioden så kort som möjligt, så att du slipper spendera hela semestern med att försöka hitta rätt läkemedel, tipsar vi dig om att ta med några effektiva självtest i väskan. Om du känner att du börjar bli sjuk kan du ta ett självtest och då utesluta vissa åkommor, som till exempel järnbrist eller sköldkörtelproblem. 

 

Genom att vara förberedd med självtester av olika slag har du gjort vad du kan för att förbereda dig på bästa möjliga sätt innan avresa. Med dessa kan du få veta vad dina sjukdomssymptom beror på, vilket även innebär att du snabbt kan göra något åt det och därmed få en kortare tillfriskningsperiod.