Mota bort höstmörkret med ett spabesök

Nu när det stora mörkret drar in över landet kan det behövas lite ljuspunkter att fokusera på för att göra livet lite lättare. En sådan kan vara att boka en helg på ett spa-hotell. Det finns mängder med hotell som också har en spa-avdelning. Ofta har de dessutom prisvärda paketerbjudande med övernattning, spa och ibland middag.

En helg på hotell är lyxigt i sig, och kombinerat med ett spa-besök och några behandlingar så blir det ännu bättre. För att hitta de allra bästa priserna är det bra att vara ute i god tid, och om du har möjlighet att åka när som helst kan det bli riktigt bra priser. Ibland behöver du boka behandlingarna samtidigt som du bokar paketet, och ibland kan man välja dem senare.

Om du har personlig assistans är det bra om du hör av dig till hotellet för att vara säker på att både hotellet och spa-anläggningen är anpassad så den fungerar för dig. I många fall är det inga problem, men för att vara säker är det alltid bäst att fråga.

Spa-behandlingar

Varje spa har sina egna unika behandlingar, så fråga vad som finns där du har bokat din vistelse.

Ofta finns det flera olika former av massage, både med olja och kanske tång. Hela kroppen kan masseras, liksom fötter, ben, ansikte och huvudet/hårbottnen. Ibland kan massagen kombineras med en inpackning, där valda delar av kroppen smörjs in med någon form av skrubb. Det kan vara saltskrubb eller lera eller någon annan form av rengörande kräm.

I själva spa-lokalerna finns det duschar och bassänger med både varmt och kallt vatten. På de allra flesta spa finns också en eller ett par sorters bastu, och även bubbelpool. Strandsängar där du kan ligga och bara ta det lugnt finns också.

Hotellet

Hotellvistelsen i sig är ju också en lyxig avkoppling från vardagslivet. En härlig fluffig nybäddad säng med krispiga lakan att krypa ner i är alltid en njutning. När du sedan vaknar efter en lång natts god sömn är det dags för hotellfrukost, med en buffé som erbjuder alla goda saker du kan tänka dig. Nybakat bröd, flera sorters pålägg, yoghurt och granola, äggröra och bacon och så förstås juice och mängder med gott kaffe. Det finns inget bättre sätt att starta dagen på!

Efter ditt spa-besök är det dags att svida om och slå sig ner i hotellets restaurang för att äta en ljuvlig middag. Njut av god och vällagad mat, och förstås av att bli serverad och få sitta ner i lugn och ro.