Fjällnäs har funnits i 130 år, och är därmed Sveriges äldsta fjällhotell. Här bor du med fjället och den vilda, ostörda naturen som närmaste granne, och du kan släcka törsten i den friska, klara fjällsjön som ligger alldeles intill hotellet. Här är den klara, rena luften en av de största attraktionerna, och det är också den som har lockat besökare i över hundra år.

I harmoni med naturen

Vistelsen på Fjällnäs varierar i takt med att naturen förändras. En vistelse här på sommaren skiljer sig mycket från en vistelse under vintermånaderna eller på hösten. Mellan mitten av maj och slutet av juli kan du dessutom uppleva den mytomspunna midnattssolen, och njuta av att det aldrig blir mörkt.

Nordisk kokkonst i en rustik omgivning

På Fjällnäs intas måltiderna i hotellets rustika och hemtrevliga matsal. Maten är traditionellt nordisk med stort fokus på kvalitativa och närproducerade råvaror, och med inspiration från omgivningens rika historia. Här hittar du också noggrant utvalda viner och förstklassig, närproducerad öl som skänker din måltid en riktig guldkant.

Lugn och ro eller äventyr – valet är ditt

På Fjällnäs finns det mycket att göra, och du behöver aldrig ha en tråkig stund. Hotellet har ett eget, förstklassigt spa där du kan njuta av behandlingar med inspiration från den omgivande naturen. Om du hellre vill ge dig ut och upptäcka fjället kan du vandra, fiska, springa eller jaga ripa. Du kan hyra utrustning på hotellet om du inte vill ta med dig din egen. Det finns också guider och clinics där du kan få hjälp av riktiga proffs.

Gift dig på Fjällnäs

Aula Capella är en plats för andlighet och lugn, men den är inte knuten till någon speciell religion. Här är du välkommen att hålla ditt bröllop för upp till 90 sittande gäster. På sommaren kan byggnaden öppnas upp mot naturen, och då finns det plats för ännu fler. Bröllopsnatten spenderar ni i hotellets ombonade bröllopssvit.