Så gör du för att kunna bo på hotell oftare

Ett smart sätt för att kunna resa mer i Sverige och världen, och samtidigt på på hotell förstås, är att skaffa dig ett jobb där du reser mycket. Då får du dessutom betalt för att resa och prova olika hotell! Ofta kan du också passa på att ta en ledig dag på spännande nya ställen, och lägga hemresan en dag senare (och betala den extra hotellnatten själv, förstås).

Om du inte vill resa riktigt så mycket som ett resande jobb innebär kan du försöka ordna något slags mellanting där du har en flexibel arbetsplats. Be din arbetsgivare hyra in dig på ett modernt kontorshotell i Stockholm så kan du sköta delar av ditt jobb där. Det här är en verkligt bra lösning om ni har mycket kunder eller leverantörer runt huvudstaden och vill ha möjlighet att lätt träffa dem lätt och regelbundet.

Resande yrken

Bland de resande yrkena finns all flygande personal som pilot, flygvärdinna och steward. Dessa yrken kräver utbildning, och utbildningen är olika lång beroende på vad du vill jobba med. När du väl är utbildad och har fått en anställning kommer du jobba enligt ett schema som din arbetsgivare tar fram. Ibland innebär det obekväma arbetstider, men du har verkligen en möjlighet att få se hela världen.

Ett annat yrke som innebär mycket resor är säljare, eller utesäljare som det ofta kallas när du åker till kunderna för att visa upp produkter och diskutera lösningar som passar dem. På många företag får du som utesäljare ansvar för ett visst geografiskt område, och får sedan lägga upp ditt arbete som du vill för att du ska nå de uppställda ekonomiska målen. Som säljare har du ofta provisionsbaserad lön, så ju mer du säljer desto mer pengar tjänar du.

Ett yrke som kanske inte så många tänker på är ett resande yrke är servicetekniker. Alla företag som erbjuer service av produkter behöver kompetenta servicetekniker som de kan skicka ut på uppdrag. Det kan handla om till exempel att installera stora IT-system, eller laga trasiga autoklaver, eller läckande fjärrvärmeanläggningar. Som servicetekniker är uppdragen ofta väldigt varierande och det är svårt att veta i förväg var du ska jobba och exakt med vad. Det gör att det är ett väldigt intressant och spännande yrke.