Semester i Hälsingland

Både sommar- och vintertid har landskapet Hälsingland mycket att erbjuda oavsett vad man egentligen är ute efter för typ av semester. Det finns många badplatser, skidbackar och en mängd olika aktiviteter att prova på. Är man intresserad av historia och konst går det att besöka de hälsingegårdar som finns. Här kan man ofta få guidade turer och lära sig mer om den fantastiska historia som finns bakom. Att vandra runt i de gamla husen och känna historiens vingslag är något riktigt stort för de flesta människor.

 

Vintertid finns två stora skidorter att besöka i både Järvsö och Hassela. Här kan man enkelt tillbringa en helg och njuta av bra nedfarter i form av både lätta och svåra backar att ta sig an. Besöker man Järvsö då det inte är snö finns det möjlighet att cykla downhill i backen istället. Kasta er ut på en mountainbike ner för slingrande stigar och upplev hur det pirrar i magen av farten och spänningen. 

 

Den som vill ta det lite lugnare kan besöka Orbaden som har ett fantastisk spa som ligger i en dal där Ljusnan slingrar sig fram. Här finns dessutom en helt fantastisk sandstrand i närheten där hela familjen kan njuta av långgrunt bad. Förutom det som redan är nämnt finns i Hälsingland flera badhus, djurpark och en mängd restauranger som erbjuder vällagad lokal mat. Här finns det något för alla och mycket av aktiviteterna genomförs med fördel utomhus. Här finns naturen ständigt närvarande och bjuder till en härlig semester!