Ett bra sätt att skapa lite lyx i tillvaron, utan att behöva röra sig en meter från hemmet är att fixa till ett hemma-spa. Avsätt en eftermiddag eller kväll till ditt “spa-besök”, bjud in din partner eller en vän (eller var helt ensam, om du längtar efter det!).

Det krävs varken mängder av tid eller pengar för att få till ett lyxigt hemma-spa för en kväll. Det mesta för att få till ett ombonat rum även i badrummet har du antagligen hemma redan. Och om du skaffar något speciellt, till exempel väggprydnader eller en tjock och fluffig badrock så är det ju något du kan använda även när du inte spa-ar.

Sätt stämningen

Det går att förvandla alla badrum till ett spa, oavsett storlek. Får du plats med solstolar är det bra, om inte kan du sitta på golvet på ett gäng kuddar. Några växter gör under för stämningen. Låna från andra rum, eller skaffa nya till badrummet, de kan ju bo där alltid och förgylla även vardags-morgnar.

Belysningen är viktig, det ska vara ett vilsamt och behagligt ljus. Har du dimmer är det perfekt, annars kan du koppla in fönsterlampor för ett mjukare sken. Levande ljus, till exempel värmeljus i koppar är också viktigt för mysfaktorn. Tänd gärna ett doftljus också, med en behaglig doft. Uppiggande eller avslappnande väljer du själv, allt utifrån din sinnesstämning.

Ett par snygga tavlor, till exempel från www.artiks.se, gör också badrummet trevligare. Rena badlakan är förstås en självklarhet, och om du har möjlighet, låt dem vara lite varma. En gosig badrock är också lyxigt och spa-igt.

Tips på behandlingar

Det finns en mängd olika behandlingar för hemmabruk. Vi tipsar om några nedan, men om du känner att det är något helt annat du behöver eller vill testa är det självklart fritt fram!

  • Ansiktsbehandling är en spa-klassiker. Det finns en mängd olika alternativ och prisklasser och välja på
  • Hårinpackning är en ofta eftersatt behandling som passar extra bra när du ändå har tänkt dig att tillbringa lite mer tid än vanligt i badrummet
  • Ge dina fötter ordentligt med kärlek genom ett fotbad och efterföljande fotvård. Tänk dock på att inte måla tånaglarna förrän efter spa-andet, eftersom det annars kommer lukta nagellack resten av tiden, och det kanske inte är så vilsamt