Smit undan vintermörkret och julhetsen och ta en avkopplande lyxhelg istället för att stressa och hetsa! Ta med dig din partner, en god vän, eller njut av ditt eget sällskap. Åk iväg till något ställe du inte har besökt tidigare, eller en favoritplats. Hitta på något spännande nytt som du alltid har velat testa, eller ägna helgen åt god mat och dryck. Kanske skulle höjden av avkoppling vara att stanna på hotellrummet hela helgen, sova, se på teve, bada badkar och beställa rumsservice för hela slanten.

Kanske är det till och med så att i samband med en sån här helg kan åtminstone en del av julklappsshoppingen ses som en njutbar aktivitet, strosa runt på stan, kanske besöka någon julmarknad, kolla i skyltfönster helt utan stress. När det behövs avbryter du för en kaffepaus, eller kanske ett glas bubbel.

Spa

På senare tid har spa kommit att bli synonymt med avkoppling och lyx. I nästan varje samhälle med självaktning finns det ett spa. Och visst är det lyxigt att svepa in sig i en mjuk och fluffig badrock, och bli ompysslad och masserad innan du kryper ned i en varm bubbelpool. Ibland finns det till och med möjlighet att kombinera spa med boende och mat, och då brukar båda delarna hålla hög klass.

Yoga

En annan avkopplande aktivitet som också är väldigt populär är att se till att det finns möjlighet att utöva någon form av yoga under lyxhelgen. Eller varför inte testa en yogaresa för nybörjare? Det finns en mängd olika destinationer, både i Sverige och utanför gränserna, att välja mellan, och många av dem kombinerar avkopplande yogaklasser med boende på lyxiga hotell för en helhetsupplevelse.

Middag

Ett annat sätt att få till en härlig helg är att leta rätt på en restaurang som du skulle vilja testa, och ha det som utgångspunkt för vart resan går. Kanske är det en restaurang från Guide Michelin, ett bbq-ställe, en vegansk restaurang eller ett ställe med pizza från Rom eller Neapel som lockar dig mest? Boka bord, och sedan hotell i närheten så har du en fantastisk helg att se fram emot!