För dig som njuter av känslan av avkoppling och att bli ompysslad passar det perfekt att boka en helg på ett spahotell. Det finns mängder av spahotell över hela Sverige att välja på, till exempel Clarion Stockholm spa Skanstull. På spahotellen kan du boka en mängd omvårdande och sköna behandlingar, och koppla av i relaxavdelningen. Om du vill varva sap-andet med aktiviteter på stan så kommer här några tips på vad som finns i Sveriges tre största städer.

Stockholm

Sveriges huvudstad erbjuder mängder med olika aktiviteter att ägna sig åt. Är du shoppingsugen kanske en tur till Bromma Blocks lockar, men om du är mer intresserad av kultur så väljer du istället ett besök på Fotografiska eller varför inte ta en tur till Millesgården? Är det god och vällagad mat som lockar dig så finns det en hel drös med restauranger att välja på, i olika prisklasser och med fokus på olika kök. Pasta på Taverna Brillo, eller nordiskt asiatiskt på Miss Voon? Eller ta en romdrink på Sjögräs Bar.

Göteborg

De goa gubbarna i Göteborg lockar med ett nästan lika stort nöjesutbud som huvudstaden. Besök Feskekôrka, eller strosa längs de smala kullerstensgatorna i de upprustade gamla arbetarkvarteren i Haga. Är du i Haga får du inte missa att beställa hagabullen på något av alla de små mysiga cafeerna. Om du har plats kvar i magen efter hagabullen beger du dig till majorna och Enoteca Maglia för en genuin italiensk middag, eller så omfamnar du dekadensen och tequilan genom en middag på Puta Madre.

Malmö

Hyr en cykel och känn dig som en riktig Malmö-bo! Susa runt längs cykelbanorna och spana in Ribbersborg, lokalt känd som “Ribban”, och Turning Torso. Ställ cykeln och gå en sväng i hipsterkvarteren runt Södervärn, eller njut av en lokalproducerad öl på någon av krogarna runt Lilla Torg. För stora matupplevelser, besök till exempel Bastard, eller om du vill bli överraskad av köket och helt slippa välja, se till att få ett bord på restaurang Lyran.
Shopping finns i hela stan, men Emporium och Triangeln är två stora shoppingcenter där det mesta finns samlat.