Mitt i centrala Stockholm, precis vid Brunkebergs torg hittar du ett härligt krypin för alla storstadsbesökare – Downtown Camper. Strategiskt placerat, mitt i smeten för alla som ska spendera en natt eller fler i storstaden, ligger denna pärla för hotellintresserade. 

Scandic är ju kända för sina kedjehotell, som ser likadana ut överallt. Här har de istället gjort tvärtom, och skapat ett unikt hotell som lockar även den mest kräsna hotellgäst. På Downtown Camper kan vem som helst trivas. Om du till exempel arbetar på ett kontorshotell i Stockholms city och behöver någonstans att övernatta kan vi verkligen rekommendera att du provar på det här hotellet. 

Rummen – enkel, dubbel eller delat

Downtown Camper tar delvis ett nytt grepp när det gäller hotellrum. De klassiska valen enkel och dubbel finns förstås, liksom ett par varianter av sviter. Letar du inkvartering för ett större sällskap, upp till 12 personer, finns det ett helt unik koncept som kallas Camper Co-living. Känslan är som en lägenhet med sängplatser för fler. Här kan du sova, äta och arbeta ostört. 

Dubbelrummen finns i flera olika varianter och prisklasser. Du kan välja om du vill ha badkar, eller om du kanske inte behöver några fönster. Alla rummen har härliga sängar, fritt wifi och badrum med dusch eller badkar.

Sviterna på Downtown Camper är modernt inredda i den trendiga industristilen. Lägenhetskänslan är påtaglig, samtidigt som hela sviten andas lite extra lyx genom påkostade materialval. 

Många av rummen har Downtown Campers signum – en extra rymlig och inredd fönsternisch. Här kan du krypa upp och betrakta storstadslivet nedanför fönstret, eller bara koppla av med en god bok.

Restaurang och bar

Campfire Grill & Bar är restaurangen på Downtown Camper. Precis som namnet antyder är det här ett ställe för dig som vill ha grillad mat. Men det är inte bara kött som står på menyn, utan det finns både fisk och veganska alternativ för den som så önskar. 

Rätterna har en internationell touch, och det blandas hej vilt mellan världens olika kök. Slutresultatet blir en varierad meny med något för alla. Man satsar också mycket på närproducerat och råvaror i säsong, och klimatkompenserar för allt kött man köper in. 

På onsdagar har man ett unikt koncept, Camper Dinner. Här sitter man vid långbord, och får ta del av en meny skapad just för dagen av restaurangens kockar. Mat och dryck presenteras av den kunniga personalen, och i det gemytliga formatet bildar maten och sällskapet något utöver det vanliga.