Vad sägs om att tillbringa en helg i Sveriges tredje största stad? Malmö vibrerar av kultur, mat och mys! Närheten till Danmark och Köpenhamn gör sig påmind inte bara genom Öresundsbrons kontur i fonden, utan även i hur man transporterar sig. När du är på promenad till fots i Malmö gör du bäst i att hålla stenkoll på cykelbanorna, för cyklisterna är snabba och om det är fotgängare i vägen blir det snabbt en kakafoni av cykelklockor och okvädingsord. Ett bra tips för att se staden är att hyra en cykel själv att susa fram med. Om du inte bor i staden så tar du dig lätt hit med tåg. Centralstationen ligger som namnet antyder faktiskt mitt i staden, och ett par minuters gångväg därifrån hittar du Hotell Duxiana.

Rummen

Hotellets rum är till stor del inredda med Dux egen design. Självklart är det Dux-sängar, men även klassiska ikoner som Jetson- och Spider-fåtöljer hittar du här. Sänglamporna är de danska AJ-lamporna med sin karaktäristiska kontur. Sängarnas duntäcken och -kuddar bäddas med fräscht krispiga lakan från Dux egen kollektion sängkläder. Skulle du behöva dunfria alternativ av något skäl finns det att tillgå, bara säg till i receptionen.

Frukost

När du vaknar på morgonen efter en god natts sömn tassar du ner till matsalen. Här står en dignande frukostbuffé uppdukad och väntar på dig. Nygjort, hett kaffe och färskt nybakat bröd med mumsiga pålägg trängs med äggröra gjord på hela ägg, stekt bacon, yoghurt och müsli. Som avslutning finns det bland annat våfflor med sylt och grädde, om du suktar efter något sött. Sockerfria och laktosfria alternativ står alltid framdukade.

Lunch

Duxiana serverar dagens lunch för den hugade. Veckans meny hittar du på Facebook. Fokus ligger på nyttig mat som är i säsong och lokalt anknuten. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Mellan maj och september är vår terrass öppen, och då kan du avnjuta din lunch utomhus när vädret tillåter.