Mitt i Helsingborg, bredvid terrasstrapporna, hittar du The Vault Hotel Hälsingborg, som ligger ovanpå ett gammalt kassavalv från förra seklet. Så snart du kommer in i byggnaden möts du av baren, där du kan koppla av med en kaffe eller ta en drink. Om du lyfter blicken inne i hotellet får du se ett maffigt innertak som verkligen är värdigt den bank som huserade här innan det blev ett hotell.

Hotellet har tagit fasta på det pampiga och värdiga som fanns i bankbyggnaden som ritades redan 1899, och låtit det vara ledorden när hotellet designades. Rummen är ombonade, men man har samtidigt verkligen tagit ut svängarna när det gäller inredningen. För att öka känslan av lyx har man sett till att alla badrummen har en hudvårdsserie samt hotellets egen doft.

<h2>Rummen</h2>

De 56 rummen på The Vault Hotel har inretts för att ge dig en wow-känsla när du öppnar dörren till dem. Det är blommor, panel, stora mönster, guld och sammet i en modig men stilfull kombination. Sammantaget ger det en ombonad känsla som gör att du känner dig hemma, trots att det antagligen inte alls är som hemma hos dig.

Alla rummen har eget badrum med egendesignade dofter och en lyxig hudvårdsserie, minibar, smart-tv och wifi. Det finns också en fåtölj att slå sig ner i.

<h2>Maten</h2>

The Vault hotel stoltserar med inte mindre än två restauranger, La Volta, och Venti Trattoria. Man har inspirerats mycket av det italienska sättet att äta – gemensamt, länge, med god mat och många samtal. La Volta erbjuder vällagad italiensk mat samt en grillmeny, medan Venti serverar mindre rätter i spännande kombinationer. Båda restaurangerna har spännande vinlistor som passar bra till matutbudet.

Utöver två restauranger finns det också en bar, The Atrium. Här serveras kaffe, drinkar och en enklare barmeny. Det är också till The Atrium du går på morgonen för avnjuta hotellfrukosten. Nybakat bröd, ostar, charkuterier och croissanter, förutom massor med kaffe. Här vill du sitta länge, och njuta av lugn, ro och kanske en tidning.

I The Atrium finns det även möjlighet att titta in för att ta en kopp kaffe och en croissant, utan att vara gäst på hotellet.