Unika spahotell

Det finns inte mycket som är bättre än känslan av att checka in på ett spahotell och veta att man har en spa weekend framför sig. Att checka in på ett spahotell kan alla behöva någon gång ibland. Därför ska du här få tips om olika hotell som är unika på sina egna sätt, och som alla är värda minst ett besök.

Yasuragi

I Nacka utanför Stockholm ligger Yasuragi. Ett spahotell som har inspirerats av den asiatiska kulturen, och då främst Japan. Sedan 1997 har människor åkt dit för att njuta av avslappnande miljöer och för att hitta ny energi. I början fanns det bara japansk tvagning och en varm källa. Idag finns det ett flertal pooler, samt restauranger, gym, yogapass, hotellrum och mycket annat. 

Steam Hotel

Förr var hotellet en industribyggnad – idag är det ett spa hotell i Västerås. Här får du uppleva en unik inredning med inslag av gammeldags stil och råa ångkraftverk. Hotellet har två restauranger – en på bottenplan och en på topplan. Där kan du avnjuta en god middag eller frukost efter att ha badat i poolen med utsikt över Mälaren eller tagit det lugnt i det sköna eldrummet. 

Falkenberg Spa

Sveriges lyxigaste spahotell är enligt många Falkenberg Saltsjöbad. Det ligger i Falkenberg, som i sin tur ligger mellan Göteborg och Halmstad. Här får du en lyxig upplevelse med stort spa, ljusa hotellrum och riktigt god mat. Om du vill kan du även ta ett dopp i havet. Eller så gör du som de flesta och njuter av värmen i en av deras utepooler.