Uppgradera hemmakontoret

Våren 2020 blev startpunkten för många hemmakontor. Vi höll avstånd och började jobba mer hemifrån än tidigare. Ja, inte alla förstås, men de som kunde. Och i och med att vi plötsligt tillbringade arbetstid hemma upptäckte vi också vad som saknades på våra hemmakontor.

För en del innebar hemmakontor nämligen köksbordet, eller tv-soffan. Och det är ju skönt ett tag, men när det blir regelbundet hemarbete är det viktigt att dels ha en ergonomisk arbetsplats och dels att kunna packa undan arbetet efter arbetsdagens slut.

Stå och arbeta

Vi tror att trenden med att jobba hemifrån kommer fortsätta ett bra tag till, pandemi eller ej. Därför är det dags att uppgradera hemmakontoret så att du faktiskt kan arbeta ordentligt där under en längre period.

Ergonomer har länge sagt att de av oss som har kontorsarbete sitter för mycket. Så vi tycker att du ska välja ett av alla höj och sänkbara stativ som finns. En snygg bordsskiva ovanpå, och så är du klar. Om du låter bli att skaffa en kontorsstol kommer du automatiskt stå mer när du jobbar.

Plocka undan

En av nackdelarna med att jobba hemifrån är att det kan vara svårt att sluta jobba för dagen. Om alla dina jobbgrejer ligger framme är det lätt hänt att svara på ett jobbmejl lite snabbt, eller läsa lite i någon rapport.

För att begränsa din arbetstid och inte låta den flyta ihop alltför mycket med din fritid är det därför smart att packa ihop alla jobbgrejerna när du slutar för dagen. Enklast gör du det i en ask som rymmer alla papper, datorn, telefonen och andra saker du använder på jobbet.