Upplev Åres sommaräventyr

Nu närmar sig barmarkssäsongen i Åre, men förtvivla inte! Visst, det är ett avbrott i skidåkningen, men det finns en mängd andra roliga äventyr att hitta på när marken inte är snötäckt.

Downhill-cykling är en sommarsport som Åre är i absoluta världstoppen för. Med en BMX-liknande cykel tar du dig ned för berget, runt träd och över stenar och rötter. Åre har en downhill-bana som du kan cykla på, och självklart finns all utrustning, inklusive skydd, att hyra.

På sommaren är det också härligt att gå ut och vandra på fjällen. Det finns många leder att välja på när du utgår från Åre, både för dagsturer och som passar för en längre vandring med några stopp i fjällstugor längs vägen. Se till att du har ordentliga kängor, och karta och kompass.

Stand Up Paddel, eller SUP, är en härlig aktivitet som ger lugn i själen. Tag din bräda och din paddel och ge dig ut på den spegelblanka Åre-sjön för en stunds avkoppling med fullt fokus på här och nu. All utrustning du behöver finns att hyra och har du inte testat förut får du också hjälp med instruktioner.

Mat

Om du är på jakt efter en restaurang i Åre behöver du inte leta länge. Byn vimlar av matställen i olika prisklasser och med olika inriktningar och utbud. Hotell Copperhills restaurang erbjuder frukost, lunch och middag från sitt fantastiska kök och med en utsikt som slår det mesta.

Letar du efter något mer intimt finns Wersens som kallar sig för ett jämtländska brasserie. De serverar både pizza och à la carte med ett stort utbud. Deras förrätter är även halvrätter, så för en annan typ av middag kan ni om ni är några stycken beställa in hela förrättsmenyn och dela på allt.

Halvportioner är även Vinbaren Åres signum. Här hittar du enbart halvportioner, med smaker från hela världen. Beställ två eller fler, och låt personalen hjälpa dig att välja vin som passar till. Eller gör tvärtom – välj ett vin och låt maten anpassa sig.

Om du behöver en rejäl burgare efter en dag full av aktivitet går det självklart också att få tag i. Parkvillan är en gastrobar och bryggpub. Till din burgare väljer du ett lokalt öl, och har du tur så finns det något av ölen som bryggs i källaren.